Předpověď: Květen 2009
- dobrmanek
Dnes jsem překvapený, že Estofex ještě nevydal předpověď. Asi to je dneska hodně složitá situace a nebo nebude nic. Já doufám, že se něco zajímavého vyskytne. Když na to příjde, Střední Čechy to klidně může přeskočit , ale ať to dojde tady, ať se moc nenudím, bo mám pofajtaný prst a sem doma.
Ze Slezska Vás zdraví Zbyněk Černoch
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Porovnal jsem si hodnoty CAPE na dnešní den u některých modelů z 0 hodin UTC:
GFS - labilta slušná, ale mizivá na J a JV
WRF - labilita slušná v Čechách, na východě mizivá
ALADIN - zhruba to samé jako GFS - na J-JV nic (ale vadí mi tam ty nespojité "ostrůvky")
ECMWF - postupně všude v ČR bude labilita slušná, hlavně odpoledne na V-JV
Tak si vyberte...
EDIT: Dnes to vidím bouřkově v SZ polovině ČR (na J-JV bude "vrstevnato") a radar to zatím potvrzuje. Asi mám smůlu...
GFS - labilta slušná, ale mizivá na J a JV
WRF - labilita slušná v Čechách, na východě mizivá
ALADIN - zhruba to samé jako GFS - na J-JV nic (ale vadí mi tam ty nespojité "ostrůvky")
ECMWF - postupně všude v ČR bude labilita slušná, hlavně odpoledne na V-JV
Tak si vyberte...
EDIT: Dnes to vidím bouřkově v SZ polovině ČR (na J-JV bude "vrstevnato") a radar to zatím potvrzuje. Asi mám smůlu...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Ten ostruvek po rannim probuzeni me trochu vystrasil. Rozhodne jsem zvedavy, co se dnes bude dit, protoze vcera to stalo za nic.
A jinak na J a JV toho asi moc nebude co tak vidim na modelu. Vyraznejsi to bude spise v severni pulce CR. Ale uvidim. Vcera z toho bylo take nic.
Ten ostruvek na modelech .... to budou ty srazky v Rakousku smerujici dal k V az SSV. Prizem za ni by meli bourky naskakovat, coz se tak deje. Pokud to je tohle, tak bourky asi dorazi na Moravu az vecer, tedy jestli vubec.
A jinak na J a JV toho asi moc nebude co tak vidim na modelu. Vyraznejsi to bude spise v severni pulce CR. Ale uvidim. Vcera z toho bylo take nic.
Ten ostruvek na modelech .... to budou ty srazky v Rakousku smerujici dal k V az SSV. Prizem za ni by meli bourky naskakovat, coz se tak deje. Pokud to je tohle, tak bourky asi dorazi na Moravu az vecer, tedy jestli vubec.
Amatérská meteorologická stanice Napajedlaci.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak Estofex předpověď vydal - stupeň 1 pro celé Československo (na Slovensko zasahuje z jihu i stupeň 2)
to je pravda , len aby z toho nieco bolo lebo bo je to riadna bieda dnes nejakTomáš Římský píše:Tak Estofex předpověď vydal - stupeň 1 pro celé Československo (na Slovensko zasahuje z jihu i stupeň 2)
- Janek
- Kontaktovat uživatele:
Tak na příští dny to při SZ. proudění pro Slezsko vypadá dobře. Sucho rozhodně nebude, což je hlavní; už dnešní déšť půdě pomohl. Květen tak bude opět docela vlhký měsíc.
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza.
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
-
- Kontaktovat uživatele:
Heledmě se, Estofex vydal jedničku pro celou ČR. To jsem nečekal...
-
- Kontaktovat uživatele:
Předpověď na víkend není příliš příznivá má být oblačno až zataženo s častějšími srážkami.Nejvíce má pršet v pátek odpoledne večer a ještě v noci na sobotu.Během soboty těch srážek má být méně.V neděli opět přeháňky.Teploty spíš nižší 11 až 16°C.
Z Dubňan zdraví Jirka
Bouřky ty mám nejraději z počasí ale i to ostatní je pěkné
Bouřky ty mám nejraději z počasí ale i to ostatní je pěkné