Obecný pohyb buněk je dnes ve směru V - Z.
Co se Svatoňovicka týká, tady spoléhám opravdu na vliv terénu, pokud něco přijde (důležité je to slovo POKUD), tak by to mohlo stát za to, protože bouřka z východu, to tu vždycky bývá "něco"

Dynamická podpora pro bouřky na V-SV je malá, chybí střih větru a tak fakt nemůžu čekat zázraky. Ale mě by dnes potěšila i obyčejná "vysrávka" s pár výboji a 1 mm deště...vecerapl píše:Na Slovensku pracuje orografie. Sice mraky i srazky smeruji na zapad, tj. k nam do CR na Moravu, ale zpravidla co tak vim, tak jen co to prepluje pres Bile Karpaty, respektive pres Beskydy, tak to vse pozhasina a je tu jen vetsi oblacnost, beze srazek. IMHO...u nas na Zlinsku jsem jeste u sebe nemel ani jednu bourku v tomto roce a k tomu za mesic duben spadlo 1mm srazek.
Jo, ale je to fakt je ten jihozápad, já tady v Praze na svůj letošní první blesk stále marně čekám...Jo jo, JZ Čech si zase a zase užívá a za duben tam většinou spadlo srážek o dost víc než je normál.
Ó to vypadá dobře.. U nás teda zatím nic takového spíš je tu takový hnusný opar...seddy píše:tady jsou fotky 10 min staré http://www.tornadoseddy.rajce.net docela super mohlo by něco být....
No nakonec je toho na Moravě víc než v Čechách...Lukáš píše:Wow.. už se to začína rozjíždět... odrazy celkem pěkně naskakují...tady je vidět Cb co jde směrem na Olomouc a jinak na severu v Polsku vidím krásné cébéčka![]()
![]()