Bouřky 10. a 11.9.2009
- David Rýva
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Z Kolína hlásím pár silnějších přeháněk a několikrát i slabě zahřmělo. Detektor mi tu občas hezky zapíská
Milý překvapení ten dnešek...

Kolín-Zálabí
Radarové oddělení ČHMÚ, Praha-Libuš
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze
Amatérská meteorologická společnost o.s.
ESTOFEX - European storm forecast experiment
http://www.youtube.com/skywarncz
Radarové oddělení ČHMÚ, Praha-Libuš
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze
Amatérská meteorologická společnost o.s.
ESTOFEX - European storm forecast experiment
http://www.youtube.com/skywarncz
- Tomáš Prouza
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ve Svatoňovicích to na bouřku vypadalo kolem 16. hodiny, ale nakonec nebylo nic - ta nejbližší byla právě někde u Kolína. Každopádně dnešní den udělal definitivní tečku za létem, s poslední letní Tmax +25,4°C. A nyní poslední pěkný a teplý večer s teplotou stále kolem +20°C. Z bouřek na JZ byly vidět pouze vršky kovadlin...
Neuvěřitelné!!
Dnes u nás byla pravděpodobně nejvýznamnější srážková událost za celé léto. Pršelo prakticky pět hodin v kuse, ve špičce intenzita odpovídala žluté barvě. Odhadoval jsem jen podle hluku deště úhrn někam k 10 mm, ale když jsem se ráno podíval na sumaci, nemohl jsem uvěřit. Jestli správně koukám, tak někde u nás to ukazuje 27 mm! Docela příjemné překvapení na to, že se předpovídalo 0 až 1 mm. Myslim, že chvíli padaly i malinké kroupy.
Dost se na tom všem podpsal velmi pomalý postup pásu, protože od západu byl blokován opačně postupujícím vzduchem a u nás se to skoro zastavilo.
Bohužel vše ale bez jediného hromu, takže čárka nebude, ikdyž by si jí dnešek zasloužil.
Dnes u nás byla pravděpodobně nejvýznamnější srážková událost za celé léto. Pršelo prakticky pět hodin v kuse, ve špičce intenzita odpovídala žluté barvě. Odhadoval jsem jen podle hluku deště úhrn někam k 10 mm, ale když jsem se ráno podíval na sumaci, nemohl jsem uvěřit. Jestli správně koukám, tak někde u nás to ukazuje 27 mm! Docela příjemné překvapení na to, že se předpovídalo 0 až 1 mm. Myslim, že chvíli padaly i malinké kroupy.
Dost se na tom všem podpsal velmi pomalý postup pásu, protože od západu byl blokován opačně postupujícím vzduchem a u nás se to skoro zastavilo.
Bohužel vše ale bez jediného hromu, takže čárka nebude, ikdyž by si jí dnešek zasloužil.
Zdarec, tak kde máme zprávy z VČ? Dvě jadýrka se nám tam sloučila, sem tam blejskne... Nadějně se to houfuje i v Polsku, takže se asi blejkne i na S Moravě. Fotky sem! 
Edit: Tak koukám, že všechno vyšumělo do prázdna, holt už je po sezóně, zkomírající indexy nelžou

Edit: Tak koukám, že všechno vyšumělo do prázdna, holt už je po sezóně, zkomírající indexy nelžou

Naposledy upravil(a) Sucháč dne 12 zář 2009 00:31, celkem upraveno 1 x.
- Prdek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim vsechny, tak odpoledni bourka prosla zapadne od Litomysle a jelikoz jsem byl v praci, tak jediny co jsem z ni mel bylo asi 7 vzdalenejsich zahrmeni.
Ovsem vcerejsi podvecer, to bylo jiny kafe. Ten pas slabych bourek se sice zformoval az za Litomysli, ale Cb osvicene zapadajicim sluncem byly paradni...tady je par fotek ze vcerejska http://prdek.rajce.idnes.cz/zapad_slunce_10.9.2009/