Já jsem neodolal a šel jsem se podívat na Jestřebí hory na Žaltman (740 metrů). Zrovna po obědě nastala pauza ve větru i srážkách, tak jsem rychle vyrazil. Nahoře leží kolem 23 cm vlhkého sněhu, v závějích přes 30 cm.
Album s komentářem: http://meteosvatonovice.rajce.idnes.cz/ ... 5.10.2009/
Aktuálně u nás dole teplota +2,1°C a slabé sněžení sněhovými zrny.
TN Wimar (Vali) 12.10.2009 a dále
- Tomáš Prouza
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
-
V Brně dnes s přestávkami slabě sněží přibližně od 300 m. n. m. Tady v Žabovřeskách jen prší.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, tak tady napadlo slusne snehu, ale je to hodne mokry... tak 10-20cm, jak kde.
Jinak na ty Lucni boude, to musel byt rano kolem 6 hodiny, dobrej hukot...vitr pres 40m/s
Ze to takovej na pohled ,,obyvejnej barak'' vubec ustoji.
Jinak na ty Lucni boude, to musel byt rano kolem 6 hodiny, dobrej hukot...vitr pres 40m/s

Ze to takovej na pohled ,,obyvejnej barak'' vubec ustoji.
- Instabiliter
Čistý sněžení dorazilo i do Plzně, sníh tu poletuje celej den v různejch intenzitách. Až na 14. hodinu, kdy se tu nachvilku vytvořila nesouvislá vrstvička (Bory nedaleko Tesca), která však rychle roztála, zem stále odolává, i když sníh padá chvílema hustě a člověk pak vypadá jako sněhulák, když jde proti tomu, usazuje se mu to na bundě a navíc mu to lítá do ksichtu. Nic příjemnýho, navíc při tom pomyšlení, že je půlka října. Od víkendu to vypadá na oteplení, tak tadyto počasí snad rychle vezme za svý. 

Z Toužimi nebo Plzně zdraví Honza Džugan 

- Ondris
- Bydliště: Praha 6 - Řepy (360 m n.m.) / Opařany - okr. Tábor (460 m n.m.)
V Praze to vypadá podobně jako v Plzni.
Od časného rána docela hustě a trvale sněží (trvalé sněžení které už trvá víc jak 10 hodin v kuse jsem tu snad nezažil ani v lednu), ale sníh se moc nedrží jen místy je poprašek, hlavně na střechách a na autech. Teplota se celý den drží kolem +1°C. Uvidíme co přinese noc... 

- Tomáš Prouza
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Čtvrteční Tmin +0,1C, Tmax +2,9°C, tlak v 15:00 1016 hPa. Během dopoledne slabé sněžení, které po poledni ustalo a obnovilo se opět navečer. Sníh v 370 m n.m. pouze ve formě ostrůvkovitého poprašku, v 740 m .n.m. 23 cm vlhkého sněhu. Stromy spíše ohnuté něž polámané, nulová izoterma odpoledne zhruba v 600 m n.m. Denní úhrn srážek 9,5 mm. Vítr severní, během dne slábnoucí kolem 5 m/s.
Páteční Tmin zatím +0,5°C. Kolem 6. hodiny ranní silné sněžení s velkými vločkami, které se dočasně udržely na zemi. Aktuálně v 9:45 teplota +2,3°C, tlak 1016 hPa (setrvalý stav). Zataženo (St, Ns) - spodní hranice oblačnosti v 550 m n.m., slabé sněžení, dosavadní úhrn srážek 3,0 mm. Bezvětří.
Páteční Tmin zatím +0,5°C. Kolem 6. hodiny ranní silné sněžení s velkými vločkami, které se dočasně udržely na zemi. Aktuálně v 9:45 teplota +2,3°C, tlak 1016 hPa (setrvalý stav). Zataženo (St, Ns) - spodní hranice oblačnosti v 550 m n.m., slabé sněžení, dosavadní úhrn srážek 3,0 mm. Bezvětří.
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
huj včera a trvalé sněžení, většinou slabé, přechodně mírné intenzity, odpoledne přechodně skoro zataženo, srážky přešly ve smíšené, postupně čistě dešťové. Tmax 3,4°C Tmin 1,2°C, vítr ZSz, postupně spíše ZJz 1-6 m/s s nárazy až 11 m/s , srážky i kvůli větru jen
2,6 mm. Sníh ráno a dopoledne jen na autech střechách apod., postupně při sílícím sněžení bylo něco málo i na zemi, ale rychle to odtálo. Cínovec měl dnes ráno již
42 cm.
Aktuálně 14:55 zataženo, trvalý slabý déšť
℔
3,5°C ℔
Jz do 1 m/s

Aktuálně 14:55 zataženo, trvalý slabý déšť

- Instabiliter
Dneska po ránu jsem doma poprvý uviděl souvislou sněhovou pokrývku, hned jsem měl pocit, že jsou Vánoce.
Sněhu ale naštěstí tolik nenapadlo, jako jinde, tak jsme zůstali ušetřený zlomenejch větví, výpadků elektřiny a podobnejch neplech. Pak odpoledne, zase v Plzni se vytvářely celkem fotogenický přeháňky, tady pouze dešťový, jedna i se shelf cloudem, tak jsem si udělal timelapse. Když se mi bude líbit, tak na Youtube přibude po dlouhý době další video.
Taky už nebyla taková kosa jako v předchozích dnech, GFS už ale kreslí inverzi na příští tejden, tak snad tu nebude dlouho. 

Z Toužimi nebo Plzně zdraví Honza Džugan 

-
V okolí Skleného nad Oslavou zmizela souvislá sněhová pokrývka již během včerejška, do dnešního odpoledne přežily jen závěje. A to tam původně napadlo 30 cm.