Ach ti novináři...

honza.cb píše:Zapoměli jste, že se jednalo o bouřky v Praze. A tak s Nohavicovým " v Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu, a u muzea čtyři" si lze udělat celkem objektivní názor na celou situaci.
Jo bo v té Praze je vždycky kalamita jako na Síbiři... viz song Laďovska zima...bleskosvod píše: Hehe.My co dlíme v podkrnoší máme z pražáků děsnou švandu.Na poprašku si nasazují řetězy a když spadne do 10cm zapadnou i s řetězama.Kolikrát sem tahal auta s počínajícím pismenem "A"¨na svojich LETNÍCH pneumatikách
Přiznávám, podařilo se mi udělat hodiny i s nasazenýma řetězama. Ale zatím mě nikdo tahat na laně nemusel (jen mě stréci pomohli vytáhnout čumák ze sněhového mantinelu).bleskosvod píše:Hehe.My co dlíme v podkrnoší máme z pražáků děsnou švandu.Na poprašku si nasazují řetězy a když spadne do 10cm zapadnou i s řetězama.Kolikrát sem tahal auta s počínajícím pismenem "A"¨na svojich LETNÍCH pneumatikách
To se jen trochu oťukávali bouřňáci. Tady to zrovna jeden neodhadnul a zboku narazil do moloďce, který už půl hodiny poctivě zavlažoval Vinohrady:Tomas Pucik píše:Prepacte ale nevidim az taky dovod na zosmiesnovanie sily burky, co zasiahla v dany den Prahu. Jednalo sa skutocne o intezivnu burku, podla vsetkeho ju doprevadzali krupy, privalovy dazd a silny narazovy vietor. Skody boli sposobene jednak vetrom ( postrhane strechy a pod. ) a intezivnymi zrazkami, ktore zaplavili mnoho ulic. Stanica blizko Prahy hlasila silnu burku s krupami a narazy vetra 19 m/s. Takze nevidim dovod na to, preco by to ozaj intezivna burka nemala byt. Naviac, i z pohladu radaru a detekcie bleskov vyzerala burka pomerne zaujimavo.
Supercela to vsak nebola
gerykm píše:Pěkná fotka - takovou bouřku jsme v Přerově měli naposledy 9.6.2004 a od té doby nic...
Moc pěkný, škoda že sem to nemohl vidět přímo nebo není timelapse bo to vypadá dost zajímavě hlavně ten wall cloud. Jinak aj další fotky oblačnosti ve složce jsou fakt že parádní.Ludek1 píše:To se jen trochu oťukávali bouřňáci. Tady to zrovna jeden neodhadnul a zboku narazil do moloďce, který už půl hodiny poctivě zavlažoval Vinohrady:
http://karel.troja.mff.cuni.cz/~vecsey/ ... 2a_25r.jpg