Tomas Pucik píše:Možno ako každý z nás sadnúť a hľadať a hľadať. Požičať si knížky o počasí a čítať. Ja som sa väčšinu vecí naučil sám a myslím, že tak to bude aj u ostatných. Potom to čo sa naučíš, môžeš konzultovať s ostatnými.
Ja tak isto... ale ja hlavne študujem materiály v EN a to hlavne dokumenty pôvodom z USA

(dokumenty typu vplyv helicity na updraft a organizaciu burky atd..

)... V slovenčine/češtine je toho dosť málo... a navyše... je dosť užitočné sledovať aj situáciu napr. v USA... Dá sa porovnať model vs. aerologicky vystup vs. radar v 1km/5min...

Človek sa toho dosť naučí... hlavne keď sa snaží odhadnúť/určiť, kde vznikne rotácia popr. tornádo...

A mimochodom... tomuto "študovaniu" meteo sa venujem asi rok, pričom posledného pol roka aktívnejšie... Prvým podnetom na takéto "študovanie" bolo vtedy, keď som sa chcel stať SW forecasterom

... tiež som si myslel, že to je nič... ale teraz zisťujem, že niekedy je fakt náročné spraviť dobrú predpoveď aj na 24 hodín dopredu... Ale hold... moje vedomosti ani zďaleka nie sú také, ako vedomosti niektorých členov fóra

V meteo mám hóóódne veľa medzier

.. Ale myslím si, že keď človek má čas, tak mu stačí rok (možno aj menej) aby sa naučil aspoň "základy"

Ale veľkou výhodou je znalosť angličtiny..