edit: je to tu šlupka za šlupkou, radši to vypínám. Jestli se mi podařilo něco nafotit, dám zítra na rajče.
edit: sakra jen jsem to dopsala tak zahřmělo a zvuk byl jak když letí stíhačka

Mrzi ma to ale bohuzial, burky v Nemecku predosly den zrejme vytvorili vrstvu chladnejsieho vzduchu, ktora sa dostala nad zapad... potom sa tam vytvorila lajna konvergencie ( oddelovala tu chladnu vzduchovu hmotu od teplej a vlhkej na vychode) na ktorej vznikli burky nasledne. Kedze ale nad Nemeckom sa casto deju zazraky a hmota sa mohla zregenerovat, nechal som tam Stupen 2 - MCS este stale moze troska zamiesat karty.Amerika píše:Hmm, tak mam takovej pocit, že Skywarn moh dát dneska pro západ klidně zelenou.![]()
Možná že nějaká bouřka přijde, ale na červenou opravdu těžko.
Tady prostě neni žádná instabilita, nebo je, ale na bouřky to vůbec nemá vliv. Byla tady přeháňka, ke konci pak pár blesků, to je vše. Všechno vznikalo až na východě od nás. Všechny ty papírově ideální parametry tady vůbec nemaj význam. Až bude CAPE 10 000, tak možná...
Mně ten odkaz nefungujeVáclav Sedláček píše:http://www.zelezniceck.cz/bourky/Bourka17709.3gp
Aktuálně Barrandov, kvalita mizerná, jen pro představu.
Zdravím, no, HP to jsou ty tiskárny?vladous píše:Dobrý den, tyto stránky už navštěvuji snad třetí rok (od té doby co táborskem prošla HP supercela a já jí byla natolik fascinovaná, že jsem chtěla vědět CO to bylo), ale bohužel toho vím stále moc málo.... Už musím konečně začít študovat a chtěla bych fotit
Dnes už od 17h u nás bouří, Dubu se to víceméně opět vše vyhlo
Taky se nepovažuju za experta, používám slovník stormchasera http://www.bourky.com/clanky/slovnik/slovnik_tisk.pdfMara píše:Zdravím, no, HP to jsou ty tiskárny?vladous píše:Dobrý den, tyto stránky už navštěvuji snad třetí rok (od té doby co táborskem prošla HP supercela a já jí byla natolik fascinovaná, že jsem chtěla vědět CO to bylo), ale bohužel toho vím stále moc málo.... Už musím konečně začít študovat a chtěla bych fotit
Dnes už od 17h u nás bouří, Dubu se to víceméně opět vše vyhlo![]()
ne, sám bych kecal, jistě někdo napoví bez přebleptů
Blýskavicebiff píše:Jak se tak dívám na radar, asi budu trousit bobiky celou noc... Buří to tu a ještě musím hlídat potok... To jsem se chtěla zeptat. Někde kolem desáté, ještě nebyla tma, jsem nad jižním obzorem viděla zvláštní záblesky. Podotýkám, že obloha byla v tu dobu docela čistá, jen takové "dekorativní bělavé obláčky". Chvíli jsem podezírala nějakého magora, že za lesem pouští nějaké rachejtle, ale nezdá se mi, že by se vůbec někdo vydal za tímto účelem do lesa. Jo a nebyl slyšet žádný zvukový doprovod.
Taky jsem sledoval blýskavici z bouřky co byla nad JZ "západní Vysočina" a to jsem z okolí Brna kolem 10 je už docela tma blýskavice jde vidět na hooodně velké vzdálenosti no a odkud že to jste to jsem nevyčetbiff píše:cílovníci, dálava... připoměla se mi morseovka... Blýskavice?? Fakt? Vlastně si nevzpomínám, že bych se stímto výrazem a jevem někdy setkala.
Cca 300m/s kdyz uhodi blesk tak pocitej a kolik budes mit sekund tak to vynasob 3 a vyjde ti to v kmbiff píše:Jakže rychle se pohybuje zvuk vzduchem? Dík
Zkuste dát do vyhledávače a tam toho vyhodí o rychlosti zvuku plno http://www.converter.cz/tabulky/rychlos ... vzduch.htmtoto je téma o dnešních bouřkách tzn. 17.7.2009 a ne o rychlosti zvuku to už je tady docela dost spamování a to sem nepatříbiff píše:Jakže rychle se pohybuje zvuk vzduchem? Dík