Ahojky, tak jak tak tady čtu...první včerejší bouřka se nám vytvořila přímo nad hlavou něco málo po poledni

. Trávila jsem víkend se známými v Suchdole nad Luž. a v neděli jsme vyrazili na výlet do Tereziina údolí u Nových Hradů. Blesková aktivita byla poměrně slušná, protože přestože jsem přes stromy neregistrovala jediný blesk, hřmělo téměř nepřetržitě, a skutečně se to moc nehýbalo

- přes půl hodiny jsme se krčili v roští a pak jsme to vzdali a i přes přívalák se vydali k autu. No ještě, že nás nepotkalo nějaké CG

.
Další tentokrát vysrávka, ze které jsem viděla 1 CG, nás přešla/obešla už u Suchdola asi tak o 2 hodiny později a tím skončil příděl předfrontálního předkrmu

.
Když jsme ze Suchdola kolem 20.00 odjížděli na Prahu, byl jih celý temný a začínalo hřmít. Asi tak odhadem před 21.00 jsem si všimla, že na jihu za Táborem létají četná CG, ale ty stály za to

. Blýskalo se v podstatě celou cestu po benešovské do Prahy (strašná to cesta), akorát po 22.00 už byly záblesky spíš na východě.Všechno na sucho, pršet začalo až těsně před Prahou, ale to už jsem nezaznamenávala žádnou el. aktivitu.
p.s. fotky nebudou, rozbil se mi foťák