Včera (26.6.08) som skúšal niečo takmer nemožné

Kvalita je síce dosť zlá, ale predsa sa to dá zachytiť

tu sú fotky bleskov odfotené mobilom :
blesky
P.S. Bylo by fér, kdyby jsi uváděl na svých stránkách zdroje informací. Pokud tam máš fotky, tak z jakého zdraje nebo kdo to vyfotil a takTominho píše:Ešte sem pridávam odkaz na moju stránku :
[url=http://storms.webgarden.cz/][Moje stránky/url]
Moznosti zachytavat blesky videom cez den sa zlepsuju. Dnes nie je problem robit video vo "full" kvalite a s 30 snimkami/s. Este som to neskusal. Pokial chcem fotit blesk normalne cez den s tym, ze chytim dalsi vyboj blesku v jednom kanali, ma to svoje nevyhody. U toho zachyteneho blesku uz nezachytim vedlajsie vetvy blesku. Pri tzv. seriovom snimani vzhladom na kratke trvanie blesku, nam vela bleskov unikne ( napr. aj mohutny uder blesku trva menej ako 1/15 s ). Prilkladom je moje spracovanie dvoch suborov bleskov pocas burky 26.6.2009 ( robil som video 640x480, 15 snimkov/s Canon PowerShot A620 ):Jan Drahokoupil píše:Také jsem takto začínal, když jsem blesky "natáčel" Canonem IXUS 500 a pak vystřihoval blesky z videa. Ale kvalita nebyla nic moc a ani nikdy nebude. Na samotnou fotografii tato metoda prostě nemá.
Tohle patří do jiné kategorie, prosím admina o přeřazení k natáčení blesků.jaro píše:Co poviete o full HD kamere Panasinic SD60. V tech. popise je uvedeny snimac 1MOS. Je to nezvykle oznacenie. Mohla by to byt aj CCD technologia.
Práve s takouto úvahou ráta Panasonic, lebo CCD v súčastnosti už "neletí" z hladiska predajnosti. Pod MOS technológiu patrí aj CMOS aj CCD. Na internete som sem tam našiel pre spomínanú kameru aj označrenie senzora CCD. Pripadá mi to, že CMOS sa bude v budúcnosti výhradne používať tak vo fotoaparátoch ako aj v kamerách.David Rýva píše:Tohle patří do jiné kategorie, prosím admina o přeřazení k natáčení blesků.jaro píše:Co poviete o full HD kamere Panasinic SD60. V tech. popise je uvedeny snimac 1MOS. Je to nezvykle oznacenie. Mohla by to byt aj CCD technologia.
Každopádně, pokud je tam napsané MOS je zřejmé, že nejde o CCD ale CMOS=MOS a 1MOS značí, že jde o jednočipovou kameru a ne 3 čipovou, které vyrábí v amatérské sféře hlavně Panasonic.