Moje dotazy tak trochu souvisejí s ostatními tématy, které se v sekci "Snímání time-lapse" nalézejí.
Ovšem moje dotazy jsou trochu konkrétnější na animaci z radarových snímků. Nejdřív ale přejdu k prvnímu dotazu a až poté na něj navážu právě těmi animacemi...
1)
Chci se zeptat, i když na to už je tu spousta témat, jaký používáte program na vytváření "time-lapsů" z fotografií? Já používám program ,,Image to AVI (1.0.0.5.)", ovšem na tomto programu mě pár věcí zaráží. Nejprve tedy to, že pokud si vyberu fotografie, které mají za sebou běžet jako "Film, time-lapse nebo nazývejte to jak chcete", tak po uložení do bezkomprosové podoby má celý "film" třeba i více 500 MB i přesto, že má třeba jen 20 sekund. Hraje v tom role výběru komprese nebo lépe - formátu videa? Ovšem ostatní formáty snižují kvalitu a právě onen formát bez komprese nabízí poměrně dobrou kvalitu, ovšem i někdy tak poměrně nízkou.
Jaký tedy používáte program vy, a znáte ten, co používám já?
2)
Druhý dotaz tedy patří již zmíněným animacím (ať už z radarových odrazů nebo zkrátka jiných animací [detekce blesků] atd...). Jak děláte animace z radarových odrazů, jako tomu je například zde: http://www.bourky.com/zobrazit-obrazek/--4950.gif - logicky lze vidět, že všechny obsahují koncovku a formát "GIF".
Já to dělal po celou dobu stejným programem, jako v dotazu č. 1). Tedy ,, Image to AVI ". Poté jsem musel ale video, kde vznikla jakoby pravidelná animace snímků, musel převést do formátu "Gif" (animace) programem: iWisoft Free Video Converter ... Tím pádem musím udělat několik dlouhých a zbytečných kroků. Tím pádem se poměrně sníží kvalita, ale jen nepatrně, protože opět vybírám nejlepší kvalitu. Ale opět základní hotové video v AVI má obrovskou velikost.
Proto se tedy ptám na oba dotazy: V čem děláte time-lapse z fotek a v čem animace radarových odrazů, jak je na odkaze ?

Děkuji Moc