Zdravím,
poradil bych taky, ale já jsem už marnej případ... nedokázal bych přejít od zrcadlovky zpět k něčemu horšímu...
Přesto pár poznatků z předchozí komunikace zde...

Z nabízených kompaktů bych možná zmínil Canony G12, G15 (super světelnej objektiv) nebo profi G1X (senzor cca velikosti APS-C, což je super).

Pokud myslíte focení vážněji, ultrazoom bych vynechal a šel rovnou na zrcadlovku... otevírá nekonečné možnosti kreativity v nesrovnatelně lepší kvalitě než kompakt, ale také v nesrovnatelně vyšší cenové relaci.

Koupi DSLR je ale třeba řádně rozmyslet, protože člověk kupuje celý systém... tělo, objektivy, blesky, další doplňky. Leze to hodně do peněz a přechod na jinou značku je pak o to obtížnější. Fakt je ten, že u DSLR není až tak rozhodující tělo, ale pořízené objektivy. Ty většinou zůstávají a obměňuje se tělo, tak jak jde s lety technika kupředu.

Lze tak koupit pro začátek levné tělo (třeba Canon 1100D), ale určitě nedoporučuji šetřit na objektivu. Stejně časem zjistíte, že je potřeba něco lepšího, tak proč to nemít hned? Vím, že se to snadno říká, ale hůř kupuje, ale vím, co povídám... Pokud jde člověku o kvalitu, tak není co řešit... Jak se říká... nejsme tak bohatí, abychom si stále kupovali levné věci. Radši jednu, ale pořádnou

. Navíc ten levnej krám pak už nikomu neprodáte, protože kdo už trochu fotí, tak to nebude chtít...

Zmínka k tomu Nikon Coolpix p510... timelapse 1 snímek/30 vteřin je opravdu k ničemu a stejně tak nejdelší exp. čas 8 vteřin... no a když se dívám dál, tak to má samé pěkné věci, které jsou vlastně k ničemu

... Omlouvám se, ale já mám rád kvalitu a zároveň volnost tvorby