Zdravím.
První zahřmění jsem slyšel okolo 16:45 z jihu. Poté nás bouřka obtekla jak ze západu tak i z východu, aby se na severu zase spojila a v plné síle pokračovala dál. Drahá byla autem pryč, takže balkon...
Spát jsem šel kolem 22, kdy se ještě občas zablesklo. Během noci mě hrom probudil ještě dvakrát.
Bouřky 29.5.2018
Na Stochově a ve Strašecí konvektivní nadělení a v podvečer Stochov přešla bouřka s krásným srážkovým polem, pěknou blikačkou a opět zásahem nejspíš Stochova - Slovanky někdy kolem 18:00 SELČ. Večer nás ještě z jihu lízla bouřka jako prase, ale vyrazil jsem pozdě a už se nedalo absolutně fotit. IC, CC i CG blesky i dvacetkrát do minuty, turbulentní základna a větrem od bouřky hnanej déšť. Konečně ty stěny vody dostaly nějakou formu
Z poslední výspy před kladenským okem zdraví Radek
Odpoledne se deštěm bouřek na jihu pěkně pročistila obloha a vznikly kupy a kovadliny, které rázem nabyly krásných kontrastních podob. Večer jsem pak ještě vyrazil směrem JZ za tou dobou ještě silnými bouřkami a někde u Mšece jsem se náhodou potkal s Honzou a Dášou. Bouřka se mi ale už ropadala a můj výjezd (narozdíl od kolegů) neměl valný úspěch.
Přikládám také ještě jednu fotku z předešlého dne (28.5.), kdy překvapivě vznikl jižně od Slaného Cb s bílými pixely a téměř nepřetržitým CC-hřměním.
Přikládám také ještě jednu fotku z předešlého dne (28.5.), kdy překvapivě vznikl jižně od Slaného Cb s bílými pixely a téměř nepřetržitým CC-hřměním.