Bouřky 1.5.2020
Po dlouhé době jsem si vzpomněl, že bych mohl svou trošku přispět i sem na forum V podvečer kolem 19.hod v pátek 1. května se od JZ přihnala bouřka, která však těsně před příchodem elektricky zdechla. Na jejím čele byl patrný výrazný arcus. Nás to bohužel lízlo jen jižním okrajem, takže fotky toho všeho jen z bočního pohledu. Z čela to musela být větší nádhera. během přechodu silnější studený vítr a znatelné ochlazení. (Až mě při natírání plotu studěly ruce )
"Takimam" Hrozná škoda, že sem přišla zdechnout, to jedno jediný CC za tím nádherným arcusem bylo vyloženě nefér. Pak už jen následoval déšť a už evidentní rozpad. Foceno od Rynholce přes důl ČLUZ.
Předtím odpoledne okolo jdoucí slabá přeháňka vybublala do stádia cb a pozdravila mě slaboučkým CC a táhlým zahuhláním. Na "15% probability of lightning" to vůbec nebylo špatný!
Předtím odpoledne okolo jdoucí slabá přeháňka vybublala do stádia cb a pozdravila mě slaboučkým CC a táhlým zahuhláním. Na "15% probability of lightning" to vůbec nebylo špatný!
Z poslední výspy před kladenským okem zdraví Radek