Bouřky 4.8.2008
-
- Kontaktovat uživatele:
Na radaru jsou hranice srážek dost ostré, tak jestli to nabyde do výšky tak to bude lajna jak 25.6.
- dobrmanek
Dneska to opravdu vypadá velmi slibně a určitě se dočkají i v Čechách. Podle toho jak to postupuje, to bude opravdu síla, strkám baterie do nabíječky a určitě se přesunu na mé skvělé pozorovací stanoviště, kde téměř v každé bouřce dopadne alespoň jeden blesk .
Je pravda, že to letos schytává hlavě Morava a Slezsko a ten odpad připadá na Čechy, ale jiné roky je to přesně obráceně .
Je pravda, že to letos schytává hlavě Morava a Slezsko a ten odpad připadá na Čechy, ale jiné roky je to přesně obráceně .
Ze Slezska Vás zdraví Zbyněk Černoch
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Zatím ta lajna vypadá nadějně - snad i pro Čechy, ale výška Cb je zatím malá - s rostoucí labilitou doufám vzroste... Jak už jsem psal - ČHMÚ asi spoléhá jen na ALADINA, který neumí konvektivní "záležitosti" předpovědět - lépe řečeno ze známých modelů asi nejhůře předpovídá konvekci.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Hlasim.....kamarad me rikal, ze na zapade je videt mrakova stena....shelf cloud. Hulavu nevim....on to moc nepozna, ale rikal, ze to vypada fakt huste
Amatérská meteorologická stanice Napajedlaci.cz
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
no ale nějak se to rozpadá ... při mém štěstí se to tu nakonec trhnegerykm píše:Zatím ta lajna vypadá nadějně - snad i pro Čechy, ale výška Cb je zatím malá - s rostoucí labilitou doufám vzroste... Jak už jsem psal - ČHMÚ asi spoléhá jen na ALADINA, který neumí konvektivní "záležitosti" předpovědět - lépe řečeno ze známých modelů asi nejhůře předpovídá konvekci.
- dobrmanek
Podle mne by nebylo na škodu kdyby Skywarn upravil předpověď. Myslím, že stupeň 2 bych dal pro celou Moravu a stupeň 1 pro Čechy. Nemám, ale potřebné znalosti, abych to dokázal posoudit. Třeba se nakonec dočkáme i 3 !!!!!
U nás je dost větrno a na obloze tolik druhů oblaků Ci, Cs, As, Ac, Cu. Fakt moc hezký.
moje pokusy něco vyfotit - http://nikki24.rajce.net
-
- Kontaktovat uživatele:
Zas bych to nehrotildobrmanek píše:Podle mne by nebylo na škodu kdyby Skywarn upravil předpověď. Myslím, že stupeň 2 bych dal pro celou Moravu a stupeň 1 pro Čechy. Nemám, ale potřebné znalosti, abych to dokázal posoudit. Třeba se nakonec dočkáme i 3 !!!!!
Marianske lazneTomáš Římský píše:a odkud je, kamarád?
OMG....trojka tezko. Zase tak dobra situace neni. Ta dvojecka tam myslim bohate staci a vyjadruje to primo stav z pohledu modelu. Na vic tu jednicku bych dal asi na celou Moravu, dvojku spise pro SV....Moravskoslezsky kraj a Olomoucky kraj....pro celou CR pak bourky, protoze se i v Cechach nejaka ta bourka muze objevit....zvlaste pak z te lajny, ktera bude prechazet prave pres zapadni Cechy.Tomáš Římský píše:Zas bych to nehrotildobrmanek píše:Podle mne by nebylo na škodu kdyby Skywarn upravil předpověď. Myslím, že stupeň 2 bych dal pro celou Moravu a stupeň 1 pro Čechy. Nemám, ale potřebné znalosti, abych to dokázal posoudit. Třeba se nakonec dočkáme i 3 !!!!!
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Mně teď nefungují stránky ČHMÚ - to není dobrá informace...
A už se to rozjelo...
A už se to rozjelo...
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tam jsem byl předminulý týden na dovolené a jak na potvoru ani jedna bouřka...vecerapl píše:Marianske lazneTomáš Římský píše:a odkud je, kamarád?
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle GFS by se to nad cechami melo rozpadnout, tak budu dneska trochu pesimista. uz z toho duvodu ze se mi porad prepina klavesnice sama od sebe do en jazyka.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bouřky nejsou dnes to nejdůležitější. Budou možná až od středu republiky a dál na jihovýchod. Vítr a případně nějaké gustnado bude daleko důležitější. Je zajímavé vidět, jak dokáže příznivá struktura jet streamu tak rychle zvýšit během pár desítek hodin baroklinitu prostředí.Tomáš Římský píše:Jestli teda detekce blesků nemá poruchu tak ty "bouřky" v německu jsou téměř bez bleskové aktivity...
zaujimave to bude az od Moravy ,ale udivuje ma ze Aladin nepocita ziadne zaujimave zrazky
dnes je tu narvano ked tak pozeram prihlasenych uzivatelov
-
CHMU ve své předpovědi z 10. hodiny počítá s na V s ojedinělými přívalovými srážkami a silným nárazovým větrem.
Jen pro zajímavost- SHMU vydal zatím výstrahu 1. stupně na bouřky, v nichž se očekávají nárazy 12-17 m/s. Asi budou úpravy
Jen pro zajímavost- SHMU vydal zatím výstrahu 1. stupně na bouřky, v nichž se očekávají nárazy 12-17 m/s. Asi budou úpravy
Po každé bouřce se objeví sluníčko. Příjemný den přeje Láďa
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Pokud fronta nezrychlí (a nerozpadne se), tak na Hané bude až kolem 15. až 16. hodiny a ne hned po poledni, jak jsem psal...
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
tak a já budu asi první co si bude stěžovatroman21 píše:zaujimave to bude az od Moravy ,ale udivuje ma ze Aladin nepocita ziadne zaujimave zrazky
- dobrmanek
Storm_ice: žádné překvápko, že si budeš stěžovat, spíš by bylo překvapení, kdyby tomu tak nebylo
Nárazy do 15 m/s tady už máme !!!!!!! Venku to fičí pořádně a vítr stále sílí
Nárazy do 15 m/s tady už máme !!!!!!! Venku to fičí pořádně a vítr stále sílí
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Vlhkost vzduchu při zemi je slušná a teploty tady na východě taky a to je dobré. Jedna konvektivní buňka se už utvořila S-SZ od Jeseníků v Polsku a je to známka slušné lability .
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- Scorpion
- Kontaktovat uživatele:
Tak zde přešel malý slejvák, trvání cca 5-6 minut :c) Vítr taky žádná sláva ... pár "nárazů" do 5 m/s ... jinak jen slabě poprchává
http://www.meteorotava.cz/index.htm Rotava - Okolí Sokolova :c)
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale podle modelu ta labilita prejde nad slovensko, takze tu nic mozna nebude.Nevim. Uvidime.gerykm píše:Vlhkost vzduchu při zemi je slušná a teploty tady na východě taky a to je dobré. Jedna konvektivní buňka se už utvořila S-SZ od Jeseníků v Polsku a je to známka slušné lability .
Naposledy upravil(a) Jakub Vašut dne 04 srp 2008 10:22, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
To už je lepší načasování... Pokud se dřív nevyvrbí nějaká ta včelkagerykm píše:Pokud fronta nezrychlí (a nerozpadne se), tak na Hané bude až kolem 15. až 16. hodiny a ne hned po poledni, jak jsem psal...