Já už jsem optimista narozdíl od včerejška a modely jsou jen modely. I se slabší labilitou jsou ale dobré podmínky pro slušné bouřky.Jakub Vašut píše:Jo, ale podle modelu ta labilita prejde nad slovensko, takze tu nic mozna nebude.Nevim. Uvidime.gerykm píše:Vlhkost vzduchu při zemi je slušná a teploty tady na východě taky a to je dobré. Jedna konvektivní buňka se už utvořila S-SZ od Jeseníků v Polsku a je to známka slušné lability .
Bouřky 4.8.2008
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
huj aktuálně zataženo, slabě pokapává T 22°C na Z už je vidět oblačnost se srážkami teď se i vírazněji rozfoukalo sice nic moc ... ale co člověku ke štěstí stačígerykm píše:Já už jsem optimista narozdíl od včerejška a modely jsou jen modely. I se slabší labilitou jsou ale dobré podmínky pro slušné bouřky.Jakub Vašut píše:Jo, ale podle modelu ta labilita prejde nad slovensko, takze tu nic mozna nebude.Nevim. Uvidime.gerykm píše:Vlhkost vzduchu při zemi je slušná a teploty tady na východě taky a to je dobré. Jedna konvektivní buňka se už utvořila S-SZ od Jeseníků v Polsku a je to známka slušné lability .
-
- Kontaktovat uživatele:
Nema snad kazda tlakova nize jmeno [otaznik] zadne hororove scenare jsem vcera na nove nevidel a oni prece vedi vsechno
-
- Kontaktovat uživatele:
a pokud se nebudu tady delsi dobu ozyvat, tak jsem roymlatil svyho veterana pocitace, uz me to opravdu sere. no co mam delat kdzy si pocitac dela co chce[otaznik] nastavim ceskou klavesnici uloyim nastaveni a hned se mi to samo yase vrati na en jazyk tady bude bourka jak hrom.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tahle se jmenuje BirgitJakub Vašut píše:Nema snad kazda tlakova nize jmeno [otaznik] zadne hororove scenare jsem vcera na nove nevidel a oni prece vedi vsechno
-
- Kontaktovat uživatele:
dik. na poslednim radaru srazek ta lajna nejak zmohutnela. Tak preci jen snad sem neco dojde.Tomáš Římský píše:Tak tahle se jmenuje BirgitJakub Vašut píše:Nema snad kazda tlakova nize jmeno [otaznik] zadne hororove scenare jsem vcera na nove nevidel a oni prece vedi vsechno
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, výška Cb je stále malá.Jakub Vašut píše:...na poslednim radaru srazek ta lajna nejak zmohutnela. Tak preci jen snad sem neco dojde.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli používáš Windows, tak se nediv. Ty jsou (nejen) před bouřkami taky náladové )Jakub Vašut píše:a pokud se nebudu tady delsi dobu ozyvat, tak jsem roymlatil svyho veterana pocitace, uz me to opravdu sere. no co mam delat kdzy si pocitac dela co chce[otaznik] nastavim ceskou klavesnici uloyim nastaveni a hned se mi to samo yase vrati na en jazyk tady bude bourka jak hrom.
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Výboje v ČR zatím téměř žádné .
Tady se teď zatáhlo vrstevnatou oblačností, ale teplo (+28°C) zůstává.
Tady se teď zatáhlo vrstevnatou oblačností, ale teplo (+28°C) zůstává.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Tu je také teplo a zataženo vrstevnatou střední a vysokou oblačností, do toho tu pod ní pobíhají jakési Cu. Ale je citelné dusno, snad se nějak ta lajna předvede.
Moje fotoúlovky na http://goldy82.rajce.idnes.cz/
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
pozor na ochlazením větremgerykm píše: Tady se teď zatáhlo vrstevnatou oblačností, ale teplo (+28°C) zůstává.
Také během úterý bude západní vítr dosahovat rychlosti kolem 35 kilometrů v hodině. Čerstvý vítr bude naši pocitovou teplotu snižovat až o 2 stupně Celsia. Takže i přes to, že se ještě dnešní odpolední teploty na jižní Moravě zastaví až na 30 °C, budeme se cítit tak na 28 °C.
jinak na SZ už je vidět modrá obloha ... no jestli spadly 3 mm tak je to moc
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady na Rakovnicku taky spíš slabý až mírný déšť. Při srážkách ani žádný vítr. Zdá se, že první bouřky se vytvoří v nějakém pásu až daleko za Prahou. Tady bylo na bouřky stejně příliš brzo.
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
ALADIN z 6h UTC je ještě víc mimo než předchozí verze . Nevím, kde je problém.
A GFS model z 6h UTC fakt posouvá lablitu až téměř nad Slovensko, což se mi tedy vůbec nelíbí . Doufám, že celý dnešní den není zbytečným poplachem .
A GFS model z 6h UTC fakt posouvá lablitu až téměř nad Slovensko, což se mi tedy vůbec nelíbí . Doufám, že celý dnešní den není zbytečným poplachem .
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
nj to jsem já ale mám nárok, stačí se kouknut na radar ve 12h jak nás to zas podjelo jedině doufat že přijde samostatná bouřka za frontou ... no kéž bydobrmanek píše:Storm_ice: žádné překvápko, že si budeš stěžovat, spíš by bylo překvapení, kdyby tomu tak nebylo
Nárazy do 15 m/s tady už máme !!!!!!! Venku to fičí pořádně a vítr stále sílí
-
V Kocelovicích zaznamenán náraz 27m/s !!!
Po každé bouřce se objeví sluníčko. Příjemný den přeje Láďa
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
no já mám poplach zasebou na modyly nekoukám už od minulého pátku ... teda včera sem kouknul na aladina a znechuceně to hned zavřel že se ani na GFS nedostalogerykm píše:ALADIN z 6h UTC je ještě víc mimo než předchozí verze . Nevím, kde je problém.
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Začínám propadat skepsi jak to mám ve zvyku . Nějak se to nechce rozvíjet a možná se ještě omluvím ALADINovi...
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Teda řeknu vám pokud si myslíte, že je to nějaká lajna s ostře ohraněčeným polem a s shelfcloudem, jak tady někdo psal, tak to je nejspíš velký omyl. Jen pár fádních kumulů se spojí, nudné základny se postupně rozmlžují až přejdou ve slabý déšť, fakt nic víc. Zajímavější to bylo před frontou a doufám že i po frontě. Teď u nás pomalu přestává pršet.
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
já už nemám kam propadat ... ale co jsme tu dva vyhlášení pesimisté a při pohledu ven by mi dal každý zapravdugerykm píše:Začínám propadat skepsi jak to mám ve zvyku . Nějak se to nechce rozvíjet a možná se ještě omluvím ALADINovi...
- Ondris
- Bydliště: Praha 6 - Řepy (360 m n.m.) / Opařany - okr. Tábor (460 m n.m.)
Je to přesně tak! Psal jsem to už nahoře...Amerika píše:Teda řeknu vám pokud si myslíte, že je to nějaká lajna s ostře ohraněčeným polem a s shelfcloudem, jak tady někdo psal, tak to je nejspíš velký omyl. Jen pár fádních kumulů se spojí, nudné základny se postupně rozmlžují až přejdou ve slabý déšť, fakt nic víc. Zajímavější to bylo před frontou a doufám že i po frontě. Teď u nás pomalu přestává pršet.
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
tak nějak i když pohled na JZ vypadal celkem zajímavě, nic extrak pokoukání to nebylo .. no já doufám, když se vyjasní, že něco přijde, když ne bouřka, tak alespoň silná přeháňkaAmerika píše:Teda řeknu vám pokud si myslíte, že je to nějaká lajna s ostře ohraněčeným polem a s shelfcloudem, jak tady někdo psal, tak to je nejspíš velký omyl. Jen pár fádních kumulů se spojí, nudné základny se postupně rozmlžují až přejdou ve slabý déšť, fakt nic víc. Zajímavější to bylo před frontou a doufám že i po frontě. Teď u nás pomalu přestává pršet.
- Janek
- Kontaktovat uživatele:
Tady prozatím silný rozpad všeho, co se vytvoří. Nevím proč, ale cítím, že se nějaká lajna vytvoří ještě před tou lajnou z Čech. Nad Jeseníky už je solidní bouřka, něco taky na S...
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza.
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Snad...Janek píše:Tady prozatím silný rozpad všeho, co se vytvoří. Nevím proč, ale cítím, že se nějaká lajna vytvoří ještě před tou lajnou z Čech. Nad Jeseníky už je solidní bouřka, něco taky na S...
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie