Snímací interval
- honza.cb
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych se zeptal jaký je asi nejlepší snímací interval pro snímání oblačnosti. Bastlím teď totiž cyklickou samospoušť k foťáku a nevím jakou mám nastavit prodlevu, popř. více přednastavených prodlev( jestli bude potřeba více různých intervalů např. pro snímání rychle rostoucí kupovité oblačnosti X pomalu plynoucí altocumuly).Díky za odpověď.
Murphyho optimistický zákon: Usmívej se ! Zítra bude hůř ... a pozítří.... možná už ani nebude.
Z Českých Budějovic zdraví Jan Michalica
Z Českých Budějovic zdraví Jan Michalica
-
- Člen AMS
Mám nastaven interval 5s a ten mi zatím plně postačuje i pro snímání relativně rychle "plující" oblačnosti. Myslím, že interval 2 - 10 sekund bohatě uspokojí . Chci zkusit ale i fáze květu rostlin, tam ale interval pořádně prodloužím.
- Lukáš Ronge
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pro intervalové snímání oblačnosti se hodí interval mezi 2 až 30 vteřinami... Těch 30 vteřin je už docela dost a ztrácí se v něm trochu dynamika, a je to "sekaný".honza.cb píše:Rád bych se zeptal jaký je asi nejlepší snímací interval pro snímání oblačnosti. Bastlím teď totiž cyklickou samospoušť k foťáku a nevím jakou mám nastavit prodlevu, popř. více přednastavených prodlev( jestli bude potřeba více různých intervalů např. pro snímání rychle rostoucí kupovité oblačnosti X pomalu plynoucí altocumuly).Díky za odpověď.
Na snímání vývoje např. Cumulonimbu používám interval kolem 5 vteřin.
Já fotím time lapse se snímacím intervalem 1 minuty a jde v pořádku