Bouřky 14.8.2008
-
Estofex nám přidělil na dnešek jedničku, takže zakládám téma. Jestli jsem správně pochopil textovou část, máme se těšit až na večer.
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
No ale jednu krátkou, ale pořádnou spršku už Přerov dostal teď po ránu...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
Ani jsem se nedíval na radar. Myslel jsem, že tam jako obvykle nic nebude.gerykm píše:No ale jednu krátkou, ale pořádnou spršku už Přerov dostal teď po ránu...
Dneska nastane mini priprava pro ten zitrejsi den. To co ukazuji modely....omg
Amatérská meteorologická stanice Napajedlaci.cz
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
mno u nás byl jakýsi náznak před půnocí .. ale táhlo to pryč takže o5 nic v noci tu snad budem mít veselejigerykm píše:No ale jednu krátkou, ale pořádnou spršku už Přerov dostal teď po ránu...
-
Momentálně se vytváří docela hodně přeháněk, ale žádné bouřky. Asi ještě nejsou podmínky.
-
A je to v háji. Přeháňky utekly na Slovensko od jihu nic nejde. V Brně ale konečně začalo svítit slunce poté, co se odkráglovaly ty straty. Tak snad něco později.
CHMÚ vydal výstrahu na déšť a bouřky, tak uvidíme co nás překvapí.
Z Brna, poslední dědiny před Vídní, zdraví Marian
- Monika
- Kontaktovat uživatele:
Na VIS-IR snímcích ČR teď odpoledne jsou krásně vidět pruhy "Gravity waves" altocumulů nad západem ČR - nemáte tam někdo po ruce foťák? V Praze už jsou z toho spíš lenticulary a foťák je doma.
Trochu jsou vidět i na webcamu z Plzně http://www.chmu.cz/meteo/opss/pocasi/we ... nice=11450
Trochu jsou vidět i na webcamu z Plzně http://www.chmu.cz/meteo/opss/pocasi/we ... nice=11450
Jo, takle z družice je to krásný, ale ze země vidíš nanejvýš 2 pruhy jinak fádních stratokumulů. U nás to teda naplno nejede, ale na JZ to myslim nebude o moc lepší. Fotit to tak možná rybím okem
Jinak včera v noci nádherný altokumuly osvícený měsícem. Podařilo se mi vyfotit i několik "mazaček", ale ujdou i tak.
Jinak včera v noci nádherný altokumuly osvícený měsícem. Podařilo se mi vyfotit i několik "mazaček", ale ujdou i tak.
-
Tak se zdá, že už se to na J. Moravě u hranic s Rakouskem rozjíždí.
- dobrmanek
Myslím, že na celý Moravě a ve Slezsku se to začíná rozjíždět. U nás během hodinky vyrostla spousta Cu con a dále rostou, pokud tempo bude pokračovat tak do 0,5 hod bude východně od Větřkovic první bouřka.
Ze Slezska Vás zdraví Zbyněk Černoch
Pravda i nad Rakouskem se vytvořilo bouřkový jádro.dobrmanek píše:Myslím, že na celý Moravě a ve Slezsku se to začíná rozjíždět. U nás během hodinky vyrostla spousta Cu con a dále rostou, pokud tempo bude pokračovat tak do 0,5 hod bude východně od Větřkovic první bouřka.
-
U Brna narůstá první Cu Cg tohoto dne.
To Marian 007: Uz bych to spís označil za multicelu.
Jestli je to ten na východ od Brna, tak jsem ho vyfotil.Štěpán Krejsek píše:U Brna narůstá první Cu Cg tohoto dne.
Nad Německem se zdá, že zkomírající bouřka se probírá opět k životu. Takže v Čechách zatím není důvod ke smutku!
-
marian007 píše:Jestli je to ten na východ od Brna, tak jsem ho vyfotil.Štěpán Krejsek píše:U Brna narůstá první Cu Cg tohoto dne.
Přesně ten.
-
Zdá se, že se vytváří lajna. Mezi tou přeháňou na V. Německa a bouřkami v Rakousku. Moravské přeháňky se množí, ale do bouřek tomu ještě něco chybí.marian007 píše:Nad Německem se zdá, že zkomírající bouřka se probírá opět k životu. Takže v Čechách zatím není důvod ke smutku!