A chybět bude. Těšme se raději na příští vysrávku a supercely sledujme na netu. Jinde už asi letos nebudou.storm_ice píše:pěkný .. to je to co nám tu chybíLukáš Ronge píše: Pohled na jednu z bouří - http://www.skywarn.at/forum/showtopic.p ... adid=21535. Copak to asi bude
Bouřky 22.8.2008
-
ziaden strach technika napreduje milovymi krokmi takze nejaki ten mini radar do osobneho vlastnictva raz bude na trhuDavid Rýva píše:Bys musel vyhrát víc, bo za 100mega koupíš tak leda jeden možná dva dopplery. A co dál, to na kvalitní pokrytí celý ČR totiž nestačí a budeš mět po prachách?Jack píše:No ono se to potom někomu píše Hold my odkazani na low end odrazy update po 30 min to mámě těžké....No teď s tím nic nanaděláme ale jestli jednou vyhraji ve sportce 100 mega tak slibuji že každý z vás budemí te mít víc dat než v NASA
na zaciatku bude mozno mat elektricku spotrebu ako zvaracka
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Supercela také vůbec nemusí mít větší vertikální rozsah než třeba výrazná multicela.David Rýva píše:Je to jedna s teorií, uvažovaných možných principů je ale víc. Předpoklad ale je, že se chladnější vzduch v OVST bouře mísí s teplejším okolním vzduchem ve stratosféře.gerykm píše:Pokud dosahuje Cb hluboko do stratosféry, kde už začíná teplota stoupat, tak vršky nejvyšších Cb mohou mít vyšší teplotu než nižší Cb. Když tak mě Davide oprav...Štěpán Krejsek píše:Ta nová bouřka má chladnější vršek kovadliny než sc.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Když zhodnotím včerejší "MCS", tak jste byli v Čechách asi dost zklamaní. Sice nějaké výboje byly a srážek místy také spadlo celkem dost (hlavně místy na severu Čech a v okolí Prahy), ale čekal jsem daleko víc. No jo, zase si užívali jinde (Rakousko). Tady k ránu spadlo jen pár kapek deště.
Tento týden to vypadá na velkou bídu, ale neměl bych předbíhat.
Tento týden to vypadá na velkou bídu, ale neměl bych předbíhat.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- Lukáš Ronge
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
- Monika
- Kontaktovat uživatele:
Tady je fotečka těch krup, někde od města Linz.Lukáš Ronge píše:Tady ještě jeden snímeček ze včerejška - detekce krup za období 15-21 UTC.
http://www.skywarn.at/forum/showtopic.p ... adid=21536
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
tam si "užili" .. jinak krom necelých 6 mm včerejšek nic zajímavého nepřinesl. Tak raději jsem nic nečekal a jak to tak vidím, tak už ani čekat nebudu .. no snad alespoň zima bude trochu normálníMonika píše:Tady je fotečka těch krup, někde od města Linz.Lukáš Ronge píše:Tady ještě jeden snímeček ze včerejška - detekce krup za období 15-21 UTC.
http://www.skywarn.at/forum/showtopic.p ... adid=21536
- Michal Koupý
- Kontaktovat uživatele:
-
Naposledy upravil(a) Michal Koupý dne 03 zář 2008 02:40, celkem upraveno 1 x.
- Instabiliter
Ano, říjen je takový přechodný období mezi bouřkama letníma a zimníma, kdy toho je jak šafránu, říjen je na bouřky u nás nejchudším měsícem, ještě víc než prosinec nebo listopad (tady to tak je) . Poslední "letní" bouřky jsou až do konce září, zato v listopadu mám zažito už několik slušných zimních bouřek. Jen aby bylo v září aspoň 25°C, pak je jistá naděje, u nás už od 2005 nic v září nebylo, tak doufám že po dlouhý mezeře něco přijde letes.Michal Koupý píše:V Blansku téměř nic, v noci pršelo asi půl hodiny, většina toho šla vedle. O té rakouské bouřce jsem si včera večer myslel, že je to určitě supercela, i když asi nebyla, ale i tak stála za to.
S těmi letošními bouřkami bych to ještě úplně nevzdával, má být pořád ještě teplo a extrémní bouřky bývají i v září (je jich sice méně než v létě, ale úbytek počtu v procentech není tak markantní jako u běžných bouřek, takhle mi to vychází za období 1987-2007). Takže dokud není konec září, ještě může přijít něco pořádného. Od října už nebývá téměř nic, ale třeba se v zimě dočkáme zase něčeho podobného, jako byl Kyrill a Emma.
Z Toužimi nebo Plzně zdraví Honza Džugan
- honza.cb
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady sice něco vidět bylo, ale nic světobornýho to nebylo. Pár CG-, CC a asi 3 CG+. Přihazuju sem odkaz na jediné fotky, které se mi podařilo zachytit (kvalita není nic moc, protože jsem to fotil z ruky na vysoký ISO).
http://honzacb.rajce.idnes.cz/Cb_mamma_ ... bne_HP_SC/
http://honzacb.rajce.idnes.cz/Cb_mamma_ ... bne_HP_SC/
Murphyho optimistický zákon: Usmívej se ! Zítra bude hůř ... a pozítří.... možná už ani nebude.
Z Českých Budějovic zdraví Jan Michalica
Z Českých Budějovic zdraví Jan Michalica
- storm_ice
- Kontaktovat uživatele:
tak v září se to povést může, říjen si loni také pár lidí užilo (bohužel jsem k nim nepatřil ) listopad ani nevím, jestli jsem u nás bouřku zažil, jinak prosinec, leden a únor se na výraznějších studených frontách bouřka vyskytne. Letos jich bylo dost v březnu už. Pamatuju si jak jeden rok přišla 2x bouřka na studené frontě, během ní přešel déšť v krupky a poté silnou sněhovou vánici .. alespon bylo co pozorovatInstabiliter píše: Ano, říjen je takový přechodný období mezi bouřkama letníma a zimníma, kdy toho je jak šafránu, říjen je na bouřky u nás nejchudším měsícem, ještě víc než prosinec nebo listopad (tady to tak je) . Poslední "letní" bouřky jsou až do konce září, zato v listopadu mám zažito už několik slušných zimních bouřek. Jen aby bylo v září aspoň 25°C, pak je jistá naděje, u nás už od 2005 nic v září nebylo, tak doufám že po dlouhý mezeře něco přijde letes.
- Michal Koupý
- Kontaktovat uživatele:
-
Naposledy upravil(a) Michal Koupý dne 03 zář 2008 02:39, celkem upraveno 1 x.
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Na téma "diskuze" prosím pokračujme tady: http://www.bourky.com/forum/viewtopic.p ... 7487#p7487" onclick="window.open(this.href);return false; .
Díky.
Díky.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie