Janku, podařilo se ti už dostat z mobilu tvou první letošní trombu? Dokud člověk neuvidí, tak...

Díky.
Jel jsem zrovna v autě, takže jsem ji spatřil těsně před tím max. přiblížením. Pak se opravdu poměrně rychle rozpadla. Já jsem tu bouřku viděl z jižní strany a ty mraky byly fantastické, opravdu jsem zabědoval, že jsem si nevzal foťák, ale od dnešního dne po přechodu fronty jsem opravdu nic nečekal. Škoda, ale jinak prostě paráda. Zas nebudu spát.Janek píše:Jj, bylo to asi kousek na J od Hrabůvky. Ještě doplním max. přiblížení k zemi - asi v 3/5 pod základnou, takže jen pár stovek m nad zemí. Trombu jsem zas chtěl vyfotit mobilem, avšak tentokrát byla vzdálnost velká, a tak to nemělo cenu. Zato nejhezčí virgu mohu někomu poslat...Lovec bouří píše:Já jsem tu trombu odhadoval někde mezi Ostravou a Frýdkem Místkem, protože ty končiny úplně neznám.![]()
Jinak dobrmanek skvělé fotky (ten detail Cu cal mě dostal a shelf taky hezký)!
Bohužel toto není ta tromba, kterou jsem viděl. Vyskytovala se na pravé straně bouře z mého pohledu, z jihu, takže podle mě ji pro Tebe zastiňovaly srážky. Ale fotky jsou opravdu krásné.dobrmanek píše:Nějak jsem nemohl usnout. S tou trombou mě dali Janek a Lovec bouří pořádnýho brouka do hlavy, protože bych ji musel zaregistrovat i já. Tak jsem si zpětně procházel fotky v plném rozlišení a přeci jenom jsem něco našel. Musím uznat, že když vidím ty fotky v plném rozlišení tak je to pohádka, špatně se mi usíná, jak furt má člověk tu potvoru (tu bouřku) v hlavě.
Nemyslíte tou trombou toto?
(fotky v plném rozlišení)
http://www.uloz.cz/show/file/78811-53.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; (stahněte si to na počítač)
http://www.uloz.cz/show/file/78813-54.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.uloz.cz/show/file/78809-55.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; (nejrozvinutější)
zítra ještě přidám detail kovadliny, aby jste si mohli vychutnat tu nádheru
Přesně. Byla na J cípu té bouře a takový cancour to opravdu nebyl.Lovec bouří píše:Bohužel toto není ta tromba, kterou jsem viděl. Vyskytovala se na pravé straně bouře z mého pohledu, z jihu, takže podle mě ji pro Tebe zastiňovaly srážky. Ale fotky jsou opravdu krásné.
Asi tím narážíš na to, že pozorovatelé z Moravy se s články nedělají. Já se chystám už měsíc, ale stále jaksi není čas.Instabiliter píše:Zdarec.
Ty fotky jsou tak úžasný, že by se hodil i článek, aby bylo nějaký pozorování i k září.![]()
Přesto, že bylo letos bouřek opravdu hodně, tak článků je málo, je to asi i tim, že byly letos hlavně na Moravě.
Taky bych moc rád napsal nějaký článeček, ale co bydlím v paneláku ve 2. patře pouze s výhledem na část východního obzoru (odtud moc húlavy a bouřky nechodí), mám dvě malé (ale krásnéŠtěpán Krejsek píše:Asi tím narážíš na to, že pozorovatelé z Moravy se s články nedělají. Já se chystám už měsíc, ale stále jaksi není čas.Instabiliter píše:Zdarec.
Ty fotky jsou tak úžasný, že by se hodil i článek, aby bylo nějaký pozorování i k září.![]()
Přesto, že bylo letos bouřek opravdu hodně, tak článků je málo, je to asi i tim, že byly letos hlavně na Moravě.
Instabiliter píše:Zdarec.
Zas tak dobrý foťák mít nemusíš. Při těch doporučených 100 kb ti bude stačit kdejaká herka. Nad zprasenými detaily se můžeš šklebit doma, ale ve fotogalerii to nikdo nepozná.Instabiliter píše:Kdybych měl lepší foťák, tak bych sem nějakej článeček i rád přidal,( samozdřejmě po dohodě s administrátory). Horší je že letos tady bylo málo bouřek s dobrou strukturou a blesky se s tim mým moc fotit nedaj (max 4s závěrka). V úvahu by přicházely např. bouře při Emmě 1.března, MSC z 11.dubna, bouřky 1. a 25. června nebo 19.srpna. Špatný zkušenosti s focenim blesků si vynahrazuju tak, že hodně je natáčim na videa (.avi 640x480)
PS: Můj uživatelskej avatar je např. taky z 11.4, jadna z buněk, který pak vytvořily to MSC.