Pokud nebudou bouřky, tak aspoň J-JV vítr bude velmi silný, hlavně asi na Vysočině (na Vysočině bude pořádně foukat i zítra).
jooo včera tam bylo veseloInstabiliter píše:Dřív to vypadalo i na lepší sněžení kolem 11.prosince, teď moc sněhu GFS nedává a navíc dává tu blbou inverzi.To nám nakonec vydrží až do Vánoc a sněhu se nedočkáme. Já věřim přelom let přinese víc sněžení a teploty slabě pod nulou, do tý doby sněhu nejspíš moc nebude.
Jinak, když jsem si dneska, jako každý odpoledne pročítal diskuzi o letošní zimě na e-počasí tak se mi málem vypadly oči z ďůlků!!!....Hrůza!!!![]()
![]()
![]()
Naštěstí to tam p.Večeřa už vyřídil.
Ohledně mrazů kolem Silvestra bych byl velmi opatrný (viz GFS z 6h UTC) - modely teď mají co dělat, aby uspokojivě předpověděly počasí aspoň na pár dnů dopředu.Jakub Vašut píše:Tak že by přeci jen nebyly vánoce na blátě? Vypadá to že se 23. 12. ochladí a minimálně pro Moravu to vypadá, že bude kolem nuly nebo pod nulou. Ale podle modelu GFS se zdá, že na silvestra pěkně promrzneme. Tak snad už přichází zima.
Zato já mám sníh docela rád, hlavně na Vánoce a celkově v období prosinec-leden. V únoru bych si jen tak pro informaci už dal jaro a 15-20°C jako loni,David Rýva píše:Jejda tady to vypadá jak na nějakém sněhomilném srazuJá osobně teda tu bílou kejdu nesnáším a doufám, že tu bude co nejtepleji a co nejmíň tech bílejch srákor, spíš se těším na jaro a teplo zase.
![]()
![]()
V Přerově nijak (krátký deštík bez větru) - lajna vznikla bohužel západněji od města.Instabiliter píše:...Jak se vůbec u někoho z Vás na východě projevila ta lajna?
Tak vidíte co jsem tu psal včera ráno a dnes ráno je to úplně jinak. Ve středu zataženo s deštěm a teploty +6°C. CHMU zprasí opravdu co může. Líp už si to počasí předpovím sám z modelů...Ondris píše:Jojo, doufám, že budou bílé Vánoce. Ve středu má být polojasno a ojedinělé sněhové přeháňky, ale od SZ zataženo se sněžením- což by nás mohlo zachránit...
no ono už to s tim postupnym oteplováním na pondělí nevypadalo dobře a co můžem chtít za ochlazení ... no snad ten konec roku vyjde a alespoň bude ta teplota kolem -10°C v nociOndris píše:Tak vidíte co jsem tu psal včera ráno a dnes ráno je to úplně jinak. Ve středu zataženo s deštěm a teploty +6°C. CHMU zprasí opravdu co může. Líp už si to počasí předpovím sám z modelů...Ondris píše:Jojo, doufám, že budou bílé Vánoce. Ve středu má být polojasno a ojedinělé sněhové přeháňky, ale od SZ zataženo se sněžením- což by nás mohlo zachránit...