Jan Drahokoupil píše:Amerika píše:
ČHMÚ si bude muset zvolit ani asi další tři barvy
Jesi na tuhle vysrávku dává červenou, tak asi letos na týdle mapě při pořádný frontě uvidíme ještě černou, bílou a růžovou.

takový plejtvání barev...
Tady s Lukášem jsme se shodli, že to určitě nebude chybná výstraha. Prostě se jen připravují po půlroční pauze na novou sezónu, tak zkoušejí, zda se jim to dobře zobrazí na webu a tak.

No a kdy jindy by to měli zkoušet, než při takové masivní bouřkové situaci, že?
Ale teď vážně... Jak píše Michal (Amerika), tak by měli buď přehodnotit svá kritéria pro vydávání výstrah, nebo by měli začít hledat další barvy do stupnice, protože při takovém trendu jim dosavadní stupnice celé léto rozhodně nevydrží.

Ahoj vespolek.
Mně už skoro nebaví se k tomuhle vyjadřovat, nevím za jak věrohodného zdroje je ta zpráva o 2cm kroupách, hovoří se o průměru "kolem 2cm", to je co? Ale budiž, velmi lokálně mohlo k něčemu takovému dojít, ale vydávat kvůli jednomu případu, kdy "možná" došlo k výskytu velkých krup, extrémní riziko pro většinu ČR to nějako nepochopím.
Jak by pak muselo být hodnocené možná víc než 100x výraznější derecho z loňského června a podobné skutečně masakr situace, já už nevím kde chcípl pes ale tuším, že v tom je z velké části ta nablblá birokracie, kdy před aktuálním trochu výraznějším děním lze varovat jen tak, že se vydá červená pro celý kraj.

...prostě je tam potřeba ten celej zatuchlej systém SIVS změnit od základů, ale nevím jaká je k tomu ochota a vůbec zájem.
Ale nic, říkám znova, že tohle řešit mně už nebaví takže dál to asi už komentovat nebudu, je to ztráta času jak vidím, je to ale dost smutný vidět kam to tu s českou meteorologií spěje.