Stve me tedy to varovani, kdy ho vydali pro celou CR pricemz modely v tu dobu byly pomerne dost aktualni a slo z nich vycist dalsi posun bourek. Tohle me docela nastvalo. Vydat to i pro zapad nebo uplny vychod

Ono to i tak je dost bída s tím financováním hydráku, na druhou stranu se tu vyhazujou miliardy za hovadiny typu bran pro mýtné u dálnic, kde stejně do 5 ti let bude potřeba i ten novější GPS systém. Drath si tu rozdava dotace na kdejake pitomosti a seškrtava pry rozpočty na silnice, no hospodaření s penězi je v česku hold hrůza a s financováním hydráku to bohužel není jinak.storm_ice píše:tak máme na netu článek o požadavcích ČHMÚ http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=645858
částka není až tak velká, když to člověk vezme co se "vyhazuje oknem" např. za předražené dálnice, tak snad to vláda schválí i s prezidentem
jako nějaká "volná" data navíc? v tom jsem docela skeptik, ale jinak hezká mašinka, chvála na ní celkem je, až přijdou v létě složitější situace, tak budem moudřejší, co jak zvládneTomáš Římský píše:Co říkáte na nový kompjuter v ČHMÚ? Doufám že z toho běžný smrtelník (rozuměj amatérský stormchaser) bude mít taky nějaký užitek
Ahoj, jak je vpravo pod tlačítkem "nahrát vybrané snímky" těch 6 tlačítek přehrávání (stop, dopředu, dozadu...) tak ať mačkám cokoliv z toho, tak přehrávané snímky na to naprosto nereagují. Jen to běží pořád dokola.kapr píše:Amerika
ahoj, ani když si spustíš "play"?
Díky za upozornění. Chybička se vloudila. Už by to mělo být v pořádku.Amerika píše: Ahoj, jak je vpravo pod tlačítkem "nahrát vybrané snímky" těch 6 tlačítek přehrávání (stop, dopředu, dozadu...) tak ať mačkám cokoliv z toho, tak přehrávané snímky na to naprosto nereagují. Jen to běží pořád dokola.
No předpokládám, že je to tak zcela záměrně kvůli snížení objemu přenášených dat k uživatelům (do prohlížeče) a případně i pro omezení zátěže webserveru. Uživatelům se to tyto věci celkem blbě (ne)vysvětlují. Nejspíš o tom rozhodl správce sítě, administrátor webserveru (či farmy) nebo prostě ten kdo se pak v ČHMÚ dívá na účtyAmerika píše:Další věc je to, že je zřejmě problém s počtem snímků, který lze nahrát najednou. Sám bych si rád pustil třeba celej den (nebo i dva) zpět, když jsem třeba neměl čas. A nebo třeba si pustit nějakou osmihodinovou supercelu pěkně bez přerušení.S timhle omezenim na 9 (12) snímků (= 3 hodiny) to ale fakt nejde. Nedovedu si představit, jak bych něco takovýho dělal, kdyby snímky byly po 5 minutách - to by šla pustit akorát hodina!
Sun Java System Access Manager
Ad registrace) Registrace na portalu je zatim naprosto k nicemu, slouzi hlavne pro zamestnance CHMU pro spravu jednotlivych sekci portalu.houba.126 píše:Ahoj,
tak na co slouží registrace na ČHMI by mě taky zajímalo, ale asi nikdo přesně neví, když nejsou reakce. Jinak jsem si všiml, že na na serveru ČHMI v odkazu kamer z meteostanic v celkovém náhledu jsou pohyblivé náhledy - super.
Dále jsem chtěl pochválit nový layout bourky.com. Jsou přehledné, a hlavně se mi líbí rychlé odkazy na aktuální stav počasí v pravém sloupci. Taky se mi líbí, že jste se neuzavřely jako komunita "starých amatérských pozorovatelů", ale myslíte i na opravdové zelenáče v tomto oboru (ať už vlastní fórum pro začínající, tak spousta teoretických odkazů o bouřkách).
Jinak ohledně zobrazení počasí na mapách google, nepřemýšleli jste o zakompnování bleskové aktivity? Zde se mi líbí třeba stránka http://www.blesky.cz, případně http://www.blesky.com
Pavel