Řekl bych, že právě na JV středočeského kraje je největší pravděpodobnost bouřky...Petr Gregor píše:Mohli by bejt dneska bouřky na jihovýchodě středních čech :::? ??
Z okna vypadá strašně krásně. Úplně kulatá kovadlina s jasnými výstupnými proudy...vecerapl píše:Vrbno pod Pradedem dostava uz cca 50 minut pomerne silne srazky....zde je hezky privalovy destik. Zde by mohlo za tu hodinu naprset 40-50mm
Zajímavá bouřka u Vrbna - i její pohyb - že by sup..., ale podmínky dle modelů na to moc nevypadají (tedy včerejší - dnešní jsem nestudoval)vecerapl píše:Vrbno pod Pradedem dostava uz cca 50 minut pomerne silne srazky....zde je hezky privalovy destik. Zde by mohlo za tu hodinu naprset 40-50mm
Treba je to posledni bourka u Tebe z tohoto dnedobrmanek píše:Gerykm: No tak ji du vyfotit, když ji mám jak na talíři.
Podle mně to bude nízký tenký altostratus, sám jsem takových případů viděl několik. Teoreticky by to mělo bejt velum, ale o tom pochybuju.Janek píše:Nevíte, jak se jmenuje to, když to má asi 10 km dlouhý pileus![]()
![]()
To jsem ještě neviděl - pokrývá tak 3 Cu con ve vývoji. Jinak směrem na Vrbno roste nádherný hřib, prozatím Cb cal...
A já to vidím stejně z nejlepšího pohledu.dobrmanek píše:Pánové a dámy, severní Morava a Slezsko si budou neuvěřitelně užívat. Tak mohutná tvorba Cb se jen tak nevidí. Já to opravdu vidím na squal line.