Už jsem ani nečekal, že něco přijde, tak jsem si šel lehnout, jenže mám velmi citlivé smysly

, které mne umožňují cítit bouřku na velkou dálku. Jsem se probudil a viděl jsem celkem mnoho velmi vzdálených záblesků. Nic v tu dobu ještě nebylo slyšet. Tak jsem vzal novou zrcadlovku Cannon 450d, stativ a pozvolna jsem se chystal na focení. Jenže to byl naprostý debakl, protože jsem nedokázal nastavit foťak, tak, aby z toho něco kloudného vzešlo

. Blesková aktivita pozvolna klesala. Bouřka byla aktivní hlavně západně. Nade mnou proletělo několik CC, ale západně bylo, aspoň z toho co usuzuji, velké množství CG. Odhaduji, že nejbližší úder CG byl okolo 10 km. Bohužel jsem na čele nezpozoroval žádný shelf cloud, i když být mohl, ale byl jsem celkem nakrknutý z prohraného boje se zrcadlovkou. Srážky na bouřce okolo 10 mm, celkem do rána 13 mm. Jednalo se o silný déšť, který neměl dlouhého trvání. Jestli to mělo být rozloučení s bouřkovou sezónou, tak jsem trochu zklamaný. Mohlo být aspoň pár blízkých úderů CG, potom bych byl spokojen velmi.